Προδημοσίευση Κοινής Διακρατικής Πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου δικτύωσης CHIST-ERA IV

Ανακοινώθηκε η προδημοσίευση της Κοινής Διακρατικής Πρόσκλησης (Call 2019) του CHIST-ERA IV, για τη συγχρηματοδότηση ερευνητικών έργων.

Οι θεματικοί τομείς της προκήρυξης, που έχουν αποφασισθεί από κοινού από τα συμμετέχοντα κράτη, είναι οι ακόλουθοι:

Ο συνολικός κοινός προϋπολογισμός από τα συμμετέχοντα κράτη για την τρέχουσα πρόσκληση ανέρχεται σε περίπου 16 εκατ. ευρώ. Την χρηματοδότηση των ελληνικών φορέων-μελών κοινοπραξιών, των οποίων οι προτάσεις θα εγκριθούν καταρχήν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα παράσχει, μετά από μεταγενέστερη εθνική προκήρυξη, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (Γ.Γ.Ε.Τ.) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) για την περίοδο 2014-2020. Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000 €) της ελληνικής συμμετοχής θα κατανεμηθεί στους δικαιούχους μέχρι το ανώτερο ποσό των 200.000 € ανά συμμετοχή τους, ως απλός εταίρος και μέχρι 250.000 € ανά συμμετοχή τους ως συντονιστής.

Η διαδικασία υποβολής προτάσεων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα γίνει σε δύο στάδια:

Α)Αρχικά υποβάλλονται οι προκαταρκτικές προτάσεις και

Β)όσες από αυτές επιλεγούν θα κληθούν οι συμμετέχοντες για υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων.

Οι προτάσεις θα επιλεγούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω διαδικασιών που περιγράφονται στην πρόσκληση. Τα έργα που εγκριθούν θα είναι διάρκειας 24 ή 36 μηνών.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προκαταρκτικών προτάσεων (pre-submission phase – Stage 1) αναμένεται να είναι η 14η Φεβρουαρίου  2020 (17:00 CET).

Η ανακοίνωση της πρόσκλησης θα δημοσιευθεί στον ιστότοπο http://www.chistera.eu, αλλά και στην επίσημη σελίδα της ΓΓΕΤ (www.gsrt.gr), παρέχοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους στη χώρα μας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα θέματα, τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τα συμμετέχοντα κράτη και τις διαδικασίες υποβολής των προτάσεων της Κοινής Διακρατικής Πρόσκλησης, μπορείτε να συμβουλευτείτε το σχετικό αρχείο προαναγγελία  της πρόσκλησης (Pre-announcement of Call2019). Ταυτόχρονα, στον ιστοχώρο του CHIST-ERA, υπάρχει επίσης η δυνατότητα ανεύρεσης συνεργατών για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν συνεργάτες ανά θεματική περιοχή, ενώ παράλληλα μπορούν και να γνωστοποιήσουν την πρόθεση τους για την αναζήτηση συνεργατών ανά θεματική περιοχή.

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες παρέχονται μόνο για ενημέρωση, ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να ξεκινήσουν τη δημιουργία κοινοπραξιών και την προετοιμασία των προτάσεων
 

Στοιχεία Επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες ή/ και διευκρινήσεις:

Δρ. Κόνιαρης Μάριος, τηλ: 2131300094, e-mail: m.koniaris[at]gsrt.gr

Προαναγγελία  της πρόσκλησης (στα Αγγλικά)

 

Πηγή: http://www.gsrt.gr/central.aspx?sId=125I515I1370I646I516358&olID=777&neID=965&neTa=10042_112223_2&ncID=0&neHC=0&tbid=0&lrID=2&oldUIID=aI777I0I119I428I1089I0I3&actionID=load.