Αναγγελία πρόσκλησης υποβολής ερευνητικών προτάσεων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου δικτύωσης ICT Agri-Food COFUND Action “CALL FOR TRANSNATIONAL, COLLABORATIVE, INTER-/TRANSDISCIPLINARY RESEARCH PROJECTS ON ICT-ENABLED AGRI-FOOD SYSTEMS”

Για τη χρηματοδότηση των προτάσεων σε εθνικό επίπεδο ισχύει ο εξής περιορισμός για τους Οργανισμούς Έρευνας και Διάδοσης Γνώσεων: έως δύο (2) προτάσεις ανά Ινστιτούτο ή Εργαστήριο ή Τμήμα ή Σχολή. Για το λόγο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να υποβάλουν δήλωση πρόθεσης συμμετοχής στο πρόγραμμα στο Τμήμα Προγραμματισμού, Σχεδιασμού και Ωρίμανσης Έργων (κ. Βαρβάρα Βάμβουρα, Γραφείο  Ε110, barbo@uom.edu.gr) έως και τις 17/01/2020.   

 

Στο πλαίσιο της δράσης  ICT-AGRI-FOOD COFUND Action, ανακοινώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2019, κοινή πρόσκληση στον τομέα της αγροδιατροφής με τίτλο Call for transnational, collaborative, inter-/transdisciplinary research projects on ICT-enabled agri-food systems

Οι χώρες που συμμετέχουν στην προκήρυξη είναι: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σουηδία, Τουρκία και Φινλανδία.

Επισημαίνουμε ότι όλοι οι εταίροι που συμμετέχουν στις προτάσεις πρέπει να συμμορφώνονται με τα κριτήρια επιλεξιμότητας και τους εθνικούς κανόνες των χρηματοδοτικών  φορέων στις χώρες τους. Στο κείμενο προκήρυξης  θα βρείτε  το αντίστοιχο παράρτημα που αφορά την ελληνική συμμετοχή.

Οι θεματικοί τομείς της προκήρυξης όπως έχουν αποφασισθεί από κοινού από τα συμμετέχοντα κράτη είναι οι ακόλουθοι[1]:

-Topic 1 – Data-driven ICT platforms and solutions to improve the sustainability of agri-food Systems

-Topic 2 – Identify and address barriers for adoption of ICT technologies in the agri- food systems

  • Για την χρηματοδότηση των προτάσεων σε εθνικό επίπεδο ισχύει ο εξής περιορισμός: α) για τις επιχειρήσεις, έως δύο (2) προτάσεις ανά Α.Φ.Μ και β) για τους Οργανισμούς Έρευνας και Διάδοσης Γνώσεων έως δύο (2) προτάσεις ανά Ινστιτούτο ή Εργαστήριο ή Τμήμα ή Σχολή.

Τα έργα που θα εγκριθούν θα είναι μέγιστης διάρκειας  30 μηνών (σε περίπτωση συμβατότητας με την χρονική διάρκεια υλοποίησης του ΕΠΑνΕΚ).

  • Η καταληκτική  ημερομηνία για υποβολή των προτάσεων σε πρώτο στάδιο είναι η 3η Μαρτίου 2020, 13:00 (CET)
  • Η καταληκτική  ημερομηνία για υποβολή των προτάσεων σε δεύτερο στάδιο είναι η 6η  Ιουλίου 2020, 13:00 (CEST)

Τη χρηματοδότηση των ελληνικών φορέων-μελών κοινοπραξιών των οποίων οι προτάσεις θα εγκριθούν, θα παράσχει η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) για την περίοδο 2014-2020. Η συμμετοχή της ΓΓΕΤ στην παρούσα πρόσκληση ανέρχεται σε 1.000.000,00 €.

Το ποσό  του 1.000.000,00   της ελληνικής συμμετοχής θα κατανεμηθεί σους δικαιούχους  μέχρι το ανώτερο ποσό των 200.000,00€,  ανά πρόταση με Έλληνα εταίρο  και μέχρι 250.000,00€  ανά πρόταση με Έλληνα συντονιστή,  σύμφωνα με τους όρους  της εθνικής δράσης, όπως θα περιγράφονται στο σχετικό παράρτημα  των οδηγιών προς υποψήφιους της κοινής πρόσκλησης.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και η δυνατότητα εύρεσης εταίρων μπορούν να αναζητηθούν στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.ictagrifood.eu/node/40178

Τα σχετικά έγγραφα για την υποβολή της προκήρυξης βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.ictagrifood.eu/call_documents/40175

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Κεντρική Γραμματεία της Προκήρυξης:

ICTAGRIFOOD-2019@ble.de

Και στις κυρίες Εύη Αφεντάκη, τηλ.: 213 13 00 112, pafe@gsrt.gr και  Άννα Ρόζενμπεργκ, τηλ.: 213 13 00 095, a.rosenberg@gsrt.gr

 


[1] πάντα σε συμφωνία  με την Εθνική Στρατηγική Έρευνας και Τεχνολογίας για την Έξυπνη Εξειδίκευση.

 

 

Σχετικά Αρχεία