Horizon Europe e-leaflet: όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για τον Ορίζοντα Ευρώπη (2021 – 2027)

Το νέο πρόγραμμα πλαίσιο για την έρευνα και την καινοτομία Ορίζοντας Ευρώπη με προτεινόμενο προϋπολογισμό 80,9 δισ. ευρώ, αποτελεί ένα από τα πιο φιλόδοξα προγράμματα της ΕΕ με στόχο την αναμόρφωση του ευρωπαϊκού συστήματος καινοτομίας. Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, στο πλαίσιο του ρόλου του ως Εθνικό Σημείο Επαφής για τα προγράμματα πλαίσιο, έχει συντάξει ένα e-leaflet που περιέχει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το επερχόμενο πρόγραμμα πλαίσιο Ορίζοντας Ευρώπη με διάρκεια από το 2021 έως το 2027.

Το e-leaflet αποτελεί έναν πλήρη οδηγό για όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τον Ορίζοντα Ευρώπη και περιλαμβάνει:

Επιπλέον, παρουσιάζεται και ο οριζόντιος τομέας για τη διεύρυνση της συμμετοχής και την ενίσχυση του ευρωπαϊκού χώρου έρευνας (Widening Participation & Strengthening of the European Research Area), που περιλαμβάνει χρηματοδοτικά εργαλεία και συμβουλευτική υποστήριξη κρατών μελών με χαμηλή επίδοση στην έρευνα και την καινοτομία, ώστε να αναμορφώσουν το εθνικό τους πλαίσιο.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για το επερχόμενο πρόγραμμα πλαίσιο στο eleaflet: ”Ορίζοντας Ευρώπη (Horizon Europe): Το πρόγραμμα πλαίσιο της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία (2021-2027)

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ είναι Εθνικό Σημείο Επαφής (ΕΣΕ) και αποτελεί επίσημο φορέα ενημέρωσης και υποστήριξης ελληνικών φορέων για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα πλαίσιο. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει πληροφόρηση για τα προγράμματα πλαίσιο και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης, συμβουλευτική υποστήριξη για την επιλογή κατάλληλου χρηματοδοτικού εργαλείου, για την προετοιμασία πρότασης καθώς και για νομικά και οικονομικά θέματα.

Περισσότερες πληροφορίες

Χριστιάνα Σιαμπέκου | siambekou@praxinetwork.gr | Τηλ. 210 3607690

Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, http://praxinetwork.gr/el/newsitem/905