Διαδικτυακή εκδήλωση «Marie Skłodowska-Curie Actions: Διδακτορικά Δίκτυα 2022»

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη και με συντονιστικό ρόλο στο Enterprise Europe Network – Hellas, και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη στην Κύπρο, σας προσκαλούν στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνουν με θέμα «Marie Skłodowska-Curie Actions – Διδακτορικά Δίκτυα 2022», την Τρίτη 24 Μαΐου 2022 (10:30-13:00).

H εκδήλωση, η οποία θα εστιάσει στη Δράση Doctoral Networks (Διδακτορικά Δίκτυα) των Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) και στη συνεργασία ακαδημαϊκού και μη-ακαδημαϊκού τομέα για την εκπαίδευση νέων ερευνητών, διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) και τον Ευρωπαϊκό Εκτελεστικό Οργανισμό Έρευνας (European Research Executive Agency – REA).

Oι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δεύτερη προκήρυξη της Δράσης Doctoral Networks που ανακοινώνεται τον Μάιο του 2022 και να θέσουν απευθείας τα ερωτήματά τους στον εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Έρευνας. Πιο συγκεκριμένα, o Ιωάννης Μπίτσιος, Research Programme Administrator στον Ευρωπαϊκό Εκτελεστικό Οργανισμό Έρευνας, θα αναλύσει τη Δράση των Διδακτορικών Δικτύων, παρουσιάζοντας τις καινοτομίες και τα νέα στοιχεία που εισάγονται στο πρόγραμμα «Ορίζοντας Ευρώπη» στην προκήρυξη του 2022, καθώς και τη διαδικασία και τους κανόνες συμμετοχής.

Επίσης, οι Εθνικοί Εκπρόσωποι και Εμπειρογνώμονες για τις MSCA θα τοποθετηθούν σχετικά με τη Δράση και τα αποτελέσματα της πρώτης προκήρυξης. Χρήσιμες συμβουλές για τη συγγραφή προτάσεων θα παρουσιαστούν από έναν αξιολογητή της προηγούμενης πρόσκλησης, καθώς και από οργανισμούς που έχουν λάβει χρηματοδότηση στην πρώτη προκήρυξη της Δράσης MSCA-Doctoral Networks (HORIZON-MSCA-2022-DN-01). Τέλος, θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους δυνητικούς συμμετέχοντες από τα Εθνικά Σημεία Επαφής της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας zoom στην ελληνική γλώσσα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή εδώ. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα Εθνικά Σημεία Επαφής για το πρόγραμμα MSCA του Ορίζοντα Ευρώπη: στην Ελλάδα (ΕΚΤ), Δρ Χριστίνα Πασκουάλ (cpascual@ekt.gr) και Δρ Νάνσυ Μεγρέμη (amegremi@ekt.gr), και στην Κύπρο (ΙδΕΚ), Δρ Άγγελο Ντάντο (antantos@research.org.cy) και Δρ Ιωάννη Θεοδώρου (itheodorou@research.org.cy).

 

https://www.ekt.gr/el/events/27404