Έργο «Ενίσχυση του Ψηφιακού Σχολείου μέσω Ψηφιακών Υπηρεσιών και Καινοτόμων Εκπαιδευτικών Εργαλείων» – Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνή Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟY ΔΙΕΘΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής για το έργο «Ενίσχυση του Ψηφιακού Σχολείου μέσω Ψηφιακών Υπηρεσιών και Καινοτόμων Εκπαιδευτικών Εργαλείων», που εντάσσεται ως Υποέργο 1 στην Πράξη «SUB.11. Ενίσχυση του Ψηφιακού Σχολείου μέσω ψηφιακών υπηρεσιών και Καινοτόμων Εκπαιδευτικών Εργαλείων» (Κωδ. ΟΠΣ ΤΑ 5225427) στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Δράση 16676 – Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Εκπαίδευσης), το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU.

Αντικείμενο Διαγωνισμού: Το Ψηφιακό Σχολείο αποτελεί μια ολοκληρωμένη ψηφιακή πύλη της σχολικής εκπαίδευσης για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που κατά κύριο λόγο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, θέλοντας να ενισχύσει την εκπαίδευση με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία με σκοπό τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος που να είναι καινοτόμο, συμπεριληπτικό και προσαρμοστικό στις προκλήσεις του μέλλοντος, προτείνει το έργο Ενίσχυση και Επέκταση του Ψηφιακού Σχολείου. Ο στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και ψηφιακού εκπαιδευτικού μοντέλου χωρίς αποκλεισμούς, το οποίο θα προάγει την κοινωνική συνοχή και την εξωστρεφή ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας. Εν έτη 2025, η μετάβαση από τα παραδοσιακά εκπαιδευτικά μέσα σε μια πιο ψηφιακά προσανατολισμένη προσέγγιση δεν είναι μόνο εφικτή αλλά και απολύτως αναγκαία για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας, της αγοράς εργασίας και της διαρκώς εξελισσόμενης τεχνολογικής πραγματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται μια εμβληματική δράση ενίσχυσης και επέκτασης του Ψηφιακού Σχολείου, η οποία περιλαμβάνει τέσσερις (7) βασικούς άξονες:

  1. Ανάπτυξη και Διάθεση Εκπαιδευτικών Εργαλείων βασιζόμενων σε Τρισδιάστατα Ολογράμματα για χρήση στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
  2. Ανάπτυξη Ολοκληρωμένου ψηφιακού βοηθού με χρήση τεχνητής νοημοσύνης με σκοπό της βελτιστοποίηση της μάθησης και την εξέλιξη της μαθησιακής εμπειρίας των μαθητών
  3. Εκπαίδευση των εκπαιδευτικών σε νέα ψηφιακά εργαλεία και τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI).
  4. Δημιουργία πλατφόρμας και ολοκληρωμένης εφαρμογής ακουστικών και ηλεκτρονικών βιβλίων υψηλών προδιαγραφών στους μαθητές
  5. Ενίσχυση των Ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και/ή Αναπηρία από τα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία
  6. Ενίσχυση των εργαστηρίων δεξιοτήτων με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και υλικό
  7. Ψυχολογική Υποστήριξη Γονέων μέσω Εκπαιδευτικών Βίντεο τόσο για την περαιτέρω ενημέρωσή τους σε θεματικές όπως η ενδοσχολική βία, η διατροφή, η οδική ασφάλεια, όσο και για τη δημιουργία μιας ενιαίας και ολοκληρωμένης κουλτούρας αντιμετώπισης αυτών των θεμάτων.

Τα προς προμήθεια είδη/υπηρεσίες κατατάσσονται στους ακόλουθους κωδικούς του Κοινού Λεξιλογίου δημοσίων συμβάσεων (CPV):

–  72000000-5 – Υπηρεσίες τεχνολογίας των πληροφοριών: παροχή συμβουλών, ανάπτυξη λογισμικού, Διαδίκτυο και υποστήριξη

–  72212190-7 – Υπηρεσίες ανάπτυξης εκπαιδευτικού λογισμικού

– 72212783-1 – Υπηρεσίες ανάπτυξης λογισμικού διαχείρισης περιεχομένου

–  80000000-4 – Υπηρεσίες εκπαίδευσης και επιμόρφωσης

–  80100000-5 – Υπηρεσίες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

–  80110000-8 – Υπηρεσίες προσχολικής εκπαίδευσης

–  80200000-6 – Υπηρεσίες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

–  48000000-8 – Πακέτα λογισμικού και συστήματα πληροφορικής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών: Πέμπτη 17-04-2025 και ώρα 11:30.

Περίληψη Διακήρυξης: 1536/14-03-2025 (.pdf

Αναλυτικό Τεύχος Διακήρυξης: 1535/14-03-2025 (.pdf)

https://www.epiteliki.minedu.gov.gr/?p=5576&lang=el